Learning & Development cu Moodle

Folosind instrumente digitale poți transforma integral procesul de Learning & Development. În special prin adaptare la cerințele lumii moderne, în permanentă mișcare și evoluție. L&D asigură dezvoltarea companiei și creșterea receptivității la schimbare a angajaților, crește performanța și adaptarea la specificul job-ului.

Workshopul vă va ajuta să dezvoltați activități de învățare și dezvoltare ce se vor ridica la nivelul procesului de business. Nu doar să aplicați ceea ce este unanim acceptat pe piața de profil, dar să aduceți inovație și să reconturați standardele.

1. Learning & Development și locul în organizație: leadership sau zonă de confort?
2. Activități de învățare:

  • Clasic (face-to-face)
  • Online
  • Blended learning

 cât, ce și cum transmitem prin fiecare.

3. Înteractivitate, mobilitate, rețele sociale și conectare la business
4. Managementul programelor și activităților clasic, online, blended learning
5. Instrumentele care transformă procesul de Learning & Development în activități măsurabile, replicabile și cu performanță crescută
6. Tips & Tricks

Crossing barriers – Gamification

Este scump!
Doar copii și adolescenții sunt atrași de mecanica jocului!
Nu are legătură cu activitatea companiei!
Gamification în activitatea de Learning & Development și de generare a Responsabilității sociale, diferită de joc și de joacă, dar incorporând mecanica jocului și starea de bine din joacă.
Totul se reduce însă la date: cum ar fi să poți da angajaților sau cursanților tăi un instrument de învățare care să crească cu peste 50% cantitatea de informații asimilată și peste 90% dintre ei să se conecteze la materialului de formare? Prin utilizarea elementelor de mecanică a jocului în contextul învățării și a unor aplicații adaptate și adaptabile se poate ajunge la acest rezultat.
Gamificarea aduce atât avantaje, cât și dezavantaje în aplicare. Dezavantajele majore sunt legate de costurile asociate procesului, de dificultatea creării unui scenariu de curs lăsând în urmă teoriile clasice ale experienței de învățare și de percepțiile generale legate de lumea jocului. 
Avantajele fac însă extrem de atractiv efortul:
  • organizația se transformă și o dată cu ea modul de interacțiune dintre oameni
  • creșterea atractivității întregului proces de învățare
  • creșterea atașamentului față de valorile organizației
  • competiție sănătoasă și prietenoasă între oameni
  • input rapid privind aptitudinile dobândite
  • posibilitatea corelării rezultatelor învățării cu performanța în muncă
  • crește capacitatea de inovare tehnologică
Workshopul Crossing barriers – Gamification este setat să ofere răspunsuri, scenarii și activități practice, precum și soluții tehnologice aplicabile, astfel încât pentru fiecare dezavantaj să existe cel puțin o soluție de urmat, iar avantajele să fie exploatate la maxim.